· 

Nog 3,5 maand.....

De kaartverkoop loopt al heel aardig, we hebben nu bijna 66% van de kaartjes verkocht ofwel zo'n 1000 stuks. Het zou heel leuk zijn voor de kinderen als ze al hun voorstellingen voor een (bijna) volle zaal zouden kunnen spelen en we hebben nog zo'n 3,5 maand dus dat gaat wel goedkomen!

Sommige voorstellingen zijn al bijna uitverkocht anderen lopen iets minder hard. Check voor de kaartverkoop onze website.

Alle plaatsen hebben een goed zicht op het podium. Voor plaatsen vooraan i.v.m. rolstoel of wat moeilijker ter been is bijtijds reserveren noodzakelijk.

Ankie van den Meerendonk
Ankie van den Meerendonk

 

 

............ En ondertussen in het atelier van Ankie van de Meerendonk; kostuumontwerpster en maakster van al dat moois.....


Ankie is in volle gang om al die prachtige kostuums te ontwerpen en te maken. Een echte hele grote klus ook weer dit jaar. De eerste resultaten hebben we al gezien en het gaat natuurlijk weer geweldig worden!

 

Dit is wat Ankie over de foto hiernaast schrijft:

Dit zijn de heksen. Ik heb gekozen voor kostuums die lekker hip, eigentijds en vlot zijn maar wel theatraal genoeg om `ze niet alledaags te maken.

 

En wij zeggen dan: Dat is zeker gelukt!!

 

carnaval

Ook dit jaar is er voor de leerlingen van Onze Musical 2 weken carnavalsvakantie. Elzenburg, het kloppend hart van het kindercarnaval, zal worden omgetoverd tot een feestzaal door de J.J. Hiervoor hebben ze de hele week vóór carnaval nodig. Daarom is het onmogelijk om te repeteren in Elzenburg.

Dus geen lessen op 27 en 28 februari en op 6 en 7 maart.

Zie hiervoor ook ons lesrooster.

ook de ouders kunnen een (backstage) rol spelen...

Tijdens de generales en de uitvoeringen kunnen we uw hulp heel goed gebruiken!

Bijvoorbeeld bij het haren invlechten, eenvoudig grimeren onder leiding van Hellen van de Meerendonk en haar team, technische hulp bij het 'zenderen' van de kinderen, hulp bij het aankleden, logistieke hulp bij de voorstelling; (kinderen op tijd op hun plek etc) rust bewaren achter de coulissen, souffleren (tekst helpen als het even mis gaat...), wassen van de kostuums na afloop van de voorstellingen en kleding die het tussendoor nodig heeft, opbouw en afbreken.

Klik op ouderhulp in de website of hier in deze nieuwsbrief.

Op deze pagina kunt u zichzelf of anderen opgeven om te helpen en al zelfs een keuze met wat..

Soms kan uw hulp worden gecombineerd met het volgen van de voorstelling zoals bij 'zenderen' en grimeren, haren etc. 

bij andere hulp kan dat natuurlijk niet en kunt u een anderen voorstelling kiezen.

Elke cast en kleurgroep voert 4 keer uit.

Als je in cast 3 zit speel je bijvoorbeeld een rol in 3A en ben je in het ensemble in 3B. Sommige kinderen spelen in zowel A als B een rol.

voorbereidingen goed op stoom!

De voorbereidingen lopen uitstekend.

We zijn zo'n beetje rond de pauze met het zetten en qua teksten. Nu gaan we volop bezig met het gedeelte na de pauze. De liedjes zijn op 1 na klaar wat betreft het ontwerp en worden nu uitgewerkt als orkestband. Qua decor is Henk van der Maazen volop bezig om ideeën uit te werken. Die worden dan later weer met ons besproken en zo komt langzamerhand de voorstelling steeds dichterbij.

Echte repetitietijd nog voor de voorstellingen: Nog zo'n 9 of 10 en dan zijn de generales al! Tijd om eens flink aan de (lied)teksten te beginnen en ze uit het hoofd te leren/kennen. Succes allemaal!!

Mini-cursus weer van start

Het gele pad uit de voorstelling 'De Tovenaar van Oz' seizoen 2017/2018
Het gele pad uit de voorstelling 'De Tovenaar van Oz' seizoen 2017/2018

De Mini-Cursus gaat weer van start!

Vanaf 8 mei tot en 19 juni 2019 in Elzenburg Vught op de woensdagmiddag van 16.15 - 16.45.

Deze korte cursus is speciaal voor kinderen uit groep 3 van de bs. 

Zij leren in 6 lessen van alles over het thema 'heksen' en hoe we dat in onze voorstelling gebruiken.

Ook gaan deze leerlingen naar een van de voorstellingen kijken (inbegrepen in het cursusgeld) inclusief een backstagetour! en hebben ze natuurlijk (op 19 juni) zelf een mini-presentatie van wat ze hebben geleerd in die korte tijd.

De kinderen van de mini-cursus kunnen in het nieuwe seizoen met voorrang inschrijven voor het nieuwe project (groep 4 bs.) meer info en inschrijven via onze website. (of klik op de linkjes)

check sowieso even onze website www.onzemusical.nl om te zien wat en hoe wij musicals maken met kinderen.

Recept: Volkoren bananenbrood met dadels

Uitgeprobeerd tijdens de lessen van Onze Musical dor Edith, Mary-ann en Jacques.   mmmmmmm

Ingrediënten:

3 eetlepels sesamzaad

8 dadels zonder pit

260 gr volkorenmeel

125 gr ongezouten boter

125 gr lichtbruine basterdsuiker

3 eetlepels keukenstroop in pot

2 middelgrote eieren

3 bananen

1 theelepel gemalen kaneel

2 theelepels bakpoeder

keukenspullen:

bakpapier

cakevorm 30 cm

satéprikker

 

voor: 12 personen

265 kcal

30 minuten bereiden,

1 uur wachten

1 uur en 10 minuten oventijd.

 


 

 

1. Verwarm de oven voor op 160˚C. Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de dadels in reepjes en bestrooi ze met wat volkorenmeel zodat ze niet naar de bodem zakken. Klop de boter en de suiker met een mixer 5 minuten tot een luchtige massa. Klop de stroop erdoor. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop nog 3 minuten. Pel en prak de bananen en zeef de rest van het volkorenmeel. Spatel het sesamzaad, de dadels, volkorenmeel, banaan, kaneel en de bakpoeder luchtig door het boter-suikermengsel. Schep het beslag in de cakevorm.

 

2. Bak het bananenbrood in de oven in ongeveer 1 uur en 10 minuten goudbruin en gaar. Controleer het brood door er met een satéprikker  in te prikken. Komt die er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat buiten de oven 20 minuten afkoelen in de vorm. Neem het brood uit de vorm en laat in 40 minuten verder afkoelen.

 

recept uit Allerhande.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact

Email: Mary-Ann Schonk

Mobiel: 06 29 34 52 27

 

Email: Jacques Noyons

Mobiel: 06 204 15 478

 

Email: Onze Musical

Stuur gerust een mailtje

Email: voor privacy issues:

privacy@onzemusical.nl

 

kvk-nr: 172 45 903

btw-nr: NL 0011 39441 B41

iban-nr: NL87 RABO 0311 6903 35Foto's op de website zijn van VLA fotografie; Judith Baas, Vione van Leeuwen, Ton Stappers en Jos Kaldenhoven.

Filmpjes op de site van eerdere producties van Mary-Ann en Jacques, ook bij andere organisaties elders in Brabant. Filmpjes: Imageline.

 

Voor alle leeftijden vanaf groep 4 t/m groep 8 van de basisschool zijn we met Onze Musical in september 2016 van start gegaan in Vught. Voorheen waren we jarenlang verbonden aan MiK.

 

 

Naar Instagram
Naar Instagram