· 

De laatste weken voor de uitvoeringen

Laatste hand aan de uitvoeringen van Oz..

De komende tijd staat volledig in het teken van de uitvoeringen van de Tovenaar van Oz. Alle technici die meewerken aan onze musical zijn al tijden bezig om zich hierop voor te bereiden. 

 

Bart van de Heuvel, de lichtman heeft een lichtplan gemaakt met behulp van onze informatie en het script. Op dinsdag de 22 ste worden de lampen alvast en op ongeveer de goede plaats ingehangen en  aangesloten. Op vrijdag de 25ste wordt het lichtplan in de computer gezet en de lampen bijgesteld voor de eerste generale doorloop op zaterdag de 26ste. Tijdens de doorloop worden dingen uitgeprobeerd, en weer bijgesteld of geheel veranderd. Kortom werk aan de winkel voor Bart. Het gaat om zo’n 60 lampen die één voor één moeten doen wat nodig is om de juiste sfeer te krijgen. 

Peter en Jacques bereiden zich voor met het script op het geluid. Eerst wordt er eindeloos gesleuteld aan de orkestband. Hoe klinkt ie het best samen met de stemmen en op welk volume moet de muziek als er ondertussen ook nog iets gezegd moet worden… enzovoort. Dan gaan we aan de slag met het script. Wie krijgt welke  zender en dan gaan we de mengtafel programmeren om alles op tijd aan en uit te kunnen zetten. Tijdens de generale komt het erop aan om alle stemmen goed te laten klinken. Dat doen we tijdens de soundcheck. En tijdens de generale doorloop gaan we instellen hoe hard iemand moet klinken en zo verder. En natuurlijk proberen iedereen uit te zetten als je niet meer op toneel bent….  Alles goed opslaan voor de echte uitvoering.

De afspraken zijn gemaakt met de tribune-bouwer. Zij komen op woensdag 23 mei en doen er ongeveer een halve dag over voordat de hele tribune staat. Wij gaan daarna aan de gang om de vloerbedekking erop te leggen en de stoelen te nummeren zodat het publiek de bestelde plaatsen kan terugvinden.  

Op donderdag de 24ste wordt het podium gebouwd, de balletvloer gelegd, het decor gebouwd en de doeken rondom gemaakt zodat bijna alles klaar staat om de generales in te gaan.

Kortom een heel spannende laatste week voor de generales waar er helemaal niets fout mag gaan! Alles moet dus tot in de puntjes worden gepland.  En dan hebben we het nog niet gehad over de kostuums, grime, de kleedruimtes, de aankleding van de foyer, de mensen achter de schermen en de mensen die helpen bij de drankjes in de pauze. We hopen jullie hiermee iets meer verteld te hebben over wat er allemaal staat te gebeuren in de laatste weken voor de uitvoeringen van onze Tovenaar van Oz.

 

Reclame 

 

In de laatste lessen krijgt iedereen een poster mee naar huis om voor het raam te hangen. Na de voorstellingen mag je de poster natuurlijk houden. We hebben ook nog voldoende posters om op te hangen op de verschillende scholen. Ook zijn er nog voldoende flyers om mee te nemen en uit te delen aan mensen waarvan je denkt dat zij het misschien leuk vinden om te komen kijken! Vraag er gerust naar bij ons. Ook krijg je de flyers digitaal om door te sturen met Instagram, Whatsapp, Facebook, Berichten, E-mail of op welke manier dan ook. Een paar kinderen zingen een paar liedjes in om te kunnen gebruiken bij de lokale omroepen. Natuurlijk hebben we ook aangevraagd om reclame te mogen maken op de nieuwe Vughtse Lokale Televisie Omroep.

Hulp gevraagd door ouders!!

 

Graag willen we een oproep doen aan alle ouders om mee te helpen voor, na en tijdens de voorstellingen. We zoeken hulp bij het grimeren, verkleden, verzorgen van de haren, en waar nodig is bij het wisselen van rekwisieten en kleine decorstukken, techniek (zenders) etc etc. En na afloop van alle voorstellingen bij het wassen van de kleding op aangeven van Ankie van den Meerendonk. Om je hiervoor op te geven staat er een formulier op de website. KLIK HIER.

 

Kaartverkoop 

 De kaartverkoop is in volle gang, Er zijn nog voldoende kaartjes maar niet meer voor alle voorstellingen. Check onze website bij ticketverkoop. Alle plaatsen zijn goed in ons theater; De tribune is oplopend.

Kostuums

 

Ankie van den Meerendonk heeft zichzelf weer overtroffen met het maken van prachtige kostuums! Alles is handwerk!! Honderden kunststukjes gaan straks een heel mooi beeld geven op het podium. Wij zijn weer ontzettend blij met zoveel vakmanschap. Ze doet dit al heel lang voor ons en altijd weer staan we verbaasd over haar creativiteit. Ankie alweer ontzettend bedankt om de kinderen zo mooi aan te kleden. Een heel klein voorproefje van het kostuum van Blikmans.

Oefenen

Wat kun jij nog doen? Nou dat is eigenlijk heel eenvoudig. Alle teksten nog eens goed oefenen. TIP: laat iemand je helpen de  andere zinnen in jouw scène te zeggen. En natuurlijk alle liedjes: de orkestbanden staan op de besloten o.m. pagina op de website. Succes!!!!

Commentaren: 0

Contact

Email: Mary-Ann Schonk

Mobiel: 06 29 34 52 27

 

Email: Jacques Noyons

Mobiel: 06 204 15 478

 

Email: Onze Musical

Stuur gerust een mailtje

Email: voor privacy issues:

privacy@onzemusical.nl

 

kvk-nr: 172 45 903

btw-nr: NL 0011 39441 B41

iban-nr: NL87 RABO 0311 6903 35Foto's op de website zijn van VLA fotografie; Judith Baas, Vione van Leeuwen, Ton Stappers en Jos Kaldenhoven.

Filmpjes op de site van eerdere producties van Mary-Ann en Jacques, ook bij andere organisaties elders in Brabant. Filmpjes: Imageline.

 

Voor alle leeftijden vanaf groep 4 t/m groep 8 van de basisschool zijn we met Onze Musical in september 2016 van start gegaan in Vught. Voorheen waren we jarenlang verbonden aan MiK.

 

 

Naar Instagram
Naar Instagram