Nieuwe seizoen 2020-2021

week 37 (9-10 september 2020) zijn de eerste lessen.

Wij zijn er klaar voor!

 

Het nieuwe seizoen met de de voorstelling: 'Met Open Ogen' naar een idee van Henri Swinkels (oud-gedeputeerde cultuur van de provincie Brabant) en met muziek van Ruud Verkoeijen en Jacques Noyons.

Mary-Ann Schonk is de regisseur en Edith Stuijfzand helpt weer daar waar nodig.

Yvon Haan tekende voor het script en verder kunnen we rekenen op het gehele creatieve productieteam waar we al jaren mee gewerkt hebben.

 

Een prachtig verhaal over onvoorwaardelijke vriendschap en een fantasierijk avontuur.

 

In de afgelopen jaren behalve het 'coronajaar' hebben we voor veel kinderen en hun publiek een onvergetelijke reeks voorstellingen kunnen maken in ons eigen theater Elzenburg. Eigenlijk een jongerencentrum maar speciaal voor de gelegenheid omgebouwd tot knus theater met alles erop en eraan.

 

Hoe het in juni 2021 zal gaan is een beetje onzeker.

In het afgelopen seizoen hebben we een prachtige oplossing gevonden in het maken van een podcast die nu online staat bij spotify.

We zijn in  maart overvallen door dit rare virus en waren niet in staat om op tijd de juiste voorbereidingen te treffen voor een veilige, min of meer normale voorstelling.

 

 Voor het komend seizoen is dat anders.

Nu al weten we dat wanneer het virus nog aanwezig is we het anders moeten aanpakken. Tenslotte komen de kinderen niet voor een podcast maar voor een optreden voor ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's, familie en vrienden. Ze willen meerdere keren uitvoeren en wij vinden dat ook belangrijk om de leerlingen te kunnen zien groeien. Want dat is wat ze doen: groeien en stralen! Het hele jaar door en in grote mate tijdens de uitvoeringen.

 

Je kunt hier inschrijven of verlengen.

klik hier voor meer informatie over een proefles.

 

 

Alternatieven.

 

Vandaar ook dat we in juni de musical weer gewoon gaan spelen als vanouds. Alleen de locatie hangt af van de situatie zoals we die later in het seizoen kunnen inschatten voor juni.

 

Elzenburg is mogelijk als we het virus echt onder controle hebben. 

Maar als dat nog niet helemaal het geval is kunnen we uitwijken naar een groter theater met een grotere publieksruimte waar we kunnen zorgen voor voldoende afstand. 

Ook een openluchttheater zoals 'De Kersouwe' of Openluchttheater Oisterwijk is een optie.

De uitvoeringsdata zullen ook nog een beetje flexibel zijn vanwege een slecht weer optie als we de openlucht ingaan maar gewoon aan het einde van het seizoen tussen eind mei en begin juli.

Er komen in november gewoon uitvoeringsdata voor de voorstelling online op onze website en een slecht weer scenario voor het geval we naar buiten gaan. Vanaf december kan er weer gereserveerd worden.

 

Nog wat onzekerheden voor wat betreft de locatie dus, maar uitvoeren gaan we!

In het allerergste geval, als niets blijkt te kunnen, streamen we de uitvoeringen gewoon bij u thuis. 

 

 

Ventilatie Elzenburg op orde!

 

In de vakantie hebben we niet stil gezeten om het nieuwe seizoen voor te bereiden. 

In gesprekken met Elzenburg is gebleken dat we in Elzenburg een veilige situatie kunnen creëren voor de lessen van Onze Musical. 

 

De zaal is groot:

Er zijn voldoende deuren en ramen die open kunnen en als het te koud wordt is het ventilatiesysteem volledig op orde zo is ons gegarandeerd.

Voor alle zekerheid gaan we de kinderen vragen om zich wat warmer te kleden dan normaal om naast de normale ventilatie ook nog een paar ramen te kunnen openzetten in de winter. Gewoon voor extra zekerheid.

Ook moeten de kinderen de handen desinfecteren en mag er maar 1 tegelijk naar het toilet.

Het is vanzelfsprekend dat kinderen die verschijnselen hebben die op corona lijken, anderszins ziek zijn of positief getest zijn, of in een gezin wonen waarin iemand positief getest is, niet naar de les komen.

Ouders mogen nog niet meekomen maar worden gevraagd de kinderen bij Elzenbrug af te zetten behalve voor de allerkleinsten: Om even te wennen mogen de ouders van de beginners de eerste lessen even mee naar binnen maar dan wel met een mondkapje.

Als een ouder om een belangrijke reden een keer in de les wil zijn kan dat alleen in overleg vooraf en met een mondkapje. We houden natuurlijk 1,5 meter afstand.

 

Wisselen van de groepen:

De komende groep wacht tot de vertrekkende groep buiten is.

Bij slecht weer dus zo laat mogelijk aankomen.

Eventueel kan er, kort van te voren, bij slecht weer binnen gewacht worden in een speciaal gedeelte daarvoor in de hal.

Als het nodig is stoppen we een paar minuten te vroeg om het wisselen soepel te laten verlopen.

Er zijn aanwijzingen op de grond over inkomend en uitgaand 'verkeer'.

Uiteraard houden de kinderen van de docenten en omgekeerd 1,5 meter afstand en natuurlijk volgen we de RIVM richtlijnen als er veranderingen aangekondigd worden.

 

Bij het zingen ventileren we sowieso extra en is de afstand naar de docenten nog groter.

We hopen hiermee voor de kinderen en voor ons een veilige omgeving te bieden.

Podcast online.

 

Vanaf nu is de podcast online.

Elke cast heeft 2 afleveringen: 1 vóór en 1 nà de pauze.

Deel 1 week 35 en deel 2 week 36.

Als je weet in welke cast de kinderen hebben gezeten dan is het zoeken geen probleem.

Voor elke groep zijn er dus 2 podcasts.

De A en de B groep en elke groep bestaat weer uit deel 1 en 2, precies zoals we het ook gedaan zouden hebben in de voorstelling.

(Bij ons kun je altijd nog een castnummer checken....)

Maar natuurlijk kun je ook naar andere groepen luisteren. De teksten zijn gelijk maar hoe ze het hebben gedaan is best anders in elke versie. 

Superleuk om een beetje te vergelijken.

 

Veel luister plezier!

 

 

klik hier voor een rechtstreekse link naar de podcasts op Spotify. Ook te beluisteren via Anchor, Google en Breaker.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact

Email: Mary-Ann Schonk

Mobiel: 06 29 34 52 27

 

Email: Jacques Noyons

Mobiel: 06 204 15 478

 

Email: Onze Musical

Stuur gerust een mailtje

Email: voor privacy issues:

privacy@onzemusical.nl

 

kvk-nr: 172 45 903

btw-nr: NL 0011 39441 B41

iban-nr: NL87 RABO 0311 6903 35Foto's op de website zijn van VLA fotografie; Judith Baas, Vione van Leeuwen, Ton Stappers en Jos Kaldenhoven.

Filmpjes op de site van eerdere producties van Mary-Ann en Jacques, ook bij andere organisaties elders in Brabant. Filmpjes: Imageline.

 

Voor alle leeftijden vanaf groep 4 t/m groep 8 van de basisschool zijn we met Onze Musical in september 2016 van start gegaan in Vught. Voorheen waren we jarenlang verbonden aan MiK.

 

 

Naar Instagram
Naar Instagram